Το σωστό αθλητικό παπούτσι

Το σωστό αθλητικό παπούτσι

Η επιλογή των σωστών παπουτσιών για τις ανάγκες της προπόνησής είναι κάτι σημαντικο. Αν δεν φοράτε τα κατάλληλα υποδήματα, δεν θα έχετε τη σωστή υποστήριξη, αντίσταση λόγω τριβής και προστασία από τους κραδασμούς και μπορεί να καταλήξετε με σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές διαθέσιμες για μία μεγάλη ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, επομένως ψάξτε το λίγο πριν αγοράσετε κάτι.

Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια που θα αγοράσετε είναι ειδικά σχεδιασμένα για το είδος της γυμναστικής που κάνετε συνήθως. Για παράδειγμα, αν ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στο τρέξιμο και λιγότερο στο να σηκώνετε βάρη, θα πρέπει προφανώς να αγοράσετε παπούτσια που είναι φτιαγμένα για τρέξιμο.

Το να μιλήσετε με κάποιον πωλητή σε ένα μαγαζί είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε τις ανάγκες σας και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για σας. Όσον αφορά τις τιμές, θα πρέπει γενικά να περιμένετε από τους πωλητές να είναι ειλικρινείς μαζί σας. Ωστόσο, αν διαισθανθείτε ότι σας ωθούν προς τα ακριβότερα μοντέλα, μπορεί να θελήσετε να πάρετε μία δεύτερη γνώμη. Επίσης, μολονότι τα μοδάτα παπούτσια μπορεί να φαίνονται όμορφα, όταν πρόκειται για αθλητικά υποδήματα, δεν θα πρέπει ποτέ να θυσιάσετε τη λειτουργικότητα.

Για μεγάλες αποστάσεις

Αυτό που χρειάζεται στο τρέξιμο και ειδικά όταν οι αποστάσεις είναι μεγάλες είναι προστασία από τους κραδασμούς, σταθερότητα και υψηλό βαθμό αντοχής. Η προστασία από τους κραδασμούς και η υποστήριξη προέρχεται από τη μεσόσολα, επομένως ρωτήστε τον πωλητή συγκεκριμένα ποια παπούτσια είναι τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Ακόμα ζητήστε του να κοιτάξει τα πόδια σας, καθώς κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να κουβαλάνε το βάρος τους περισσότερο προς την έξω μεριά του ποδιού τους, ενώ άλλοι την κουβαλάνε προς την μέσα. Αυτό θα σας προσδιορίσει ποιος τύπος παπουτσιού είναι ο κατάλληλος και τι είδος υποστήριξη χρειάζεστε για την καμάρα του ποδιού σας.

Το πρώτο πλεονέκτημα που θα αισθανθείτε όταν θα περπατήσετε με ένα υψηλής ποιότητας παπούτσι για τρέξιμο είναι μία μεγαλύτερη υποστήριξη στον αστράγαλο, η οποία είναι σημαντική όταν αρχίζετε να τρέχετε μεγαλύτερες αποστάσεις. Αν το παπούτσι έχει καλή προστασία από τους κραδασμούς μπορείτε επίσης να περιμένετε ότι θα αισθανθείτε λιγότερο πόνο στα γόνατα και την πλάτη, καθώς οι επιδράσεις από τη συνεχή τριβή που υφίστανται οι αρθρώσεις σας από το τρέξιμο θα μειωθούν. Τέλος, ένα παπούτσι καλής ποιότητας θα το χρησιμοποιήσετε για τουλάχιστον 800 χλμ. προτού αρχίσουν να γίνονται εμφανή σημάδια φθοράς

Για γενικό αθλητισμό

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα που προστατεύει τις φτέρνες από τους κραδασμούς. Αφού θα χρησιμοποιείτε αυτά τα παπούτσια για μία ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, θα χρειαστεί να έχετε πλήρη υποστήριξη για κάθε τύπο κίνησης. Επίσης, προσπαθήστε να βρείτε ένα ζευγάρι που να έχει μία σταθερή, χωρίς σημάδια λαστιχένια σόλα ώστε να μπορείτε να το φοράτε στο γυμναστήριο. Τέλος, ένα σταθερό, εμπλουτισμένο δερμάτινο σώμα θα είναι το κατάλληλο για ένα δυνατό και ανθεκτικό παπούτσι που θα αντέχει όλες τις περιόδους της προπόνησής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.