Μάθε να αναπνέεις σωστά με 2 απλές ασκήσεις αναπνοών

Μάθε να αναπνέεις σωστά με 2 απλέςς ασκήσεις αναπνοών

  • Διώξε το άγχος που επηρεάζει τοξικά το σώμα σου απο όποια προβλήματα προέρχεται
  • Απόκτησε διαύγεια για να δώσεις εύκολα λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί
  • Νιώσε ανακούφιση, δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αντιστέκεσαι γιατί τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ
  • Νιώσε το matrix της φυσικής σου ύπαρξης χωρίς προσδιορισμούς και ταμπέλες
  • Φτάσε στο zen και νιώσε τη γαλήνη μέσω της αναπνοής – της πιο απλής και φυσικής διαδικασίας που κανεις συνέχεια υποσυνείδητα απο τη πρώτη στιγμή που γεννιέσαι

1η άσκηση

Κάθισε σε μια καρέκλα στο δωμάτιο σου με χαμηλό φωτισμό και ησυχία. Αν θέλεις βάλε χαλαρή και χαμηλή μουσική. Τοποθέτησε ίσια την πλάτη και τα πόδια να πατάνε στο έδαφος. Βάλε το ένα χέρι σου στην κοιλιά στο ύψος του αφαλού και το άλλο στο στήθος. Κλείσε τα μάτια. Ξεκίνα να εισπνέεις βαθιά μετρώντας μέχρι το 4.
Σταμλατα στιγμιαία και ξεκίνα να βγάζεις τον αέρα μετρώντας ως το 4 σταδιακά. Αυτή είναι μια πλήρης αναπνοή. Προσπάθησε να αναπνέεις βαθιά και από την κοιλιά και οχι από το στήθος. Παρατήρησε ότι κουνιέται το χέρι που είναι στην κοιλιά. Αυτή είναι η σωστή διαδικασίαα. Συνέχισε για 5 λεπτά και μετά τοποθέτησε τα χέρια πάνω στα γόνατα. Συνέχισε τα άλλα 10 λεπτά.
2-3 φορές την ημέρα από 10-15 λεπτά για 1 εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει για να αλλάξεις την ενέργεια σου και να διώξεις το στρες.

2η άσκηση

Προετοίμασε το χώρο όπως στην πρώτη άσκηση. Ξάπλωσε στο κρεβάτι και ξεκίνα την ίδια διαδικασία αναπνοών όπως πριν. Μετά απο λίγο άσε την αναπνοή σου να συνεχίσει υποσυνείδητα και φαντάσου ότι είσαι σε μια βάρκα που έφτασε σε μια ξύλινη προκυμαία. Φαντάσου ότι κατεβαίνεις και πατάς στο ξύλο. Νιώθεις ότι είναι υγρό και ότι περπατάς προς την παραλία. Παρατήρησε τους φοίνικες, νιώσε το δροσερό αεράκι που σε φυσάει στους ώμους. Πάτα στην άσπρη άμμο και νιώσε ότι δεν είναι καυτή αλλή στη σωστή θερμοκρασία. Σταμάτα την φαντασία και δώσε λίγη προσοχή στις αναπνοές τώρα. Μετά από λίγο συνέχισε από εκεί που είχες μείνει. Παρατήρησε τον ήλιο, το μπλε του ουρανού και της θάλασσας και νιώσε ευγνωμοσύνη που εισαι τυχερός που το ζεις. Στο βάθος είναι μια αιώρα ανάμεσα σε δύο φοίνικες. Βρέθηκες εκεί γρήγορα και νιώθεις κουρασμένος, θες να ξαπλώσεις και έτσι ανεβαίνεις και ξαπλώνεις. Σιγά σιγά σε παίρνει ο ύπνος. Άνοιξε τα μάτια σου, η άσκηση τελείωσε.