Διατροφικα tips
• Αιτία και αποτέλεσμα.
Να αντιλαμβανόμαστε το αποτέλεσμα ενος γεύματος και την αιτία του. Η διατροφή καθορίζει τη διάθεση και το αντίστροφο.
• Συναισθηματική διατροφή βασιζόμενη στην ανταμοιβή-antistress
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η διατροφική βιομηχανία έχει επενδύσει στην ψυχοανάλυση και ειναι εναντίον μας
• Κοινωνικές πιέσεις.
Εργασιακά γεύματα, διασκέδαση , επαγγελματική ικανοποίηση πελατών και επιλογή από μενού μεν αλλα εξατομίκευση του πιάτου δε
• Προώθηση θεμάτων υγείας υψηλότερα στη λίστα προτεραιοτήτων μας
• Κατανόηση των επιρροών – ποιος επηρεάζει ποιον και γιατί θεωρείται φυσιολογική η κατανάλωση junk και ακραία η λιτή επιλογή
• Ισορροπία στα σάκχαρα του αίματος για να μην πέφτουν και τρελαινόμαστε. Αποφυγή παραγωγής ινσουλίνης γιατί ευνοείται η λιποαποθήκευση
• Εθισμός στα σάκχαρα, επηρεάζεται ο εγκέφαλος – χάνεται η γευύση – εθισμός
• Αύξηση πρωτεϊνης για ρύθμιση του λιποστάτη
• Φυτικές ίνες
• Μικρές μερίδες – ιεροτελεστία
• Τρόπος μαγειρέματος – βράσιμο, ψήσιμο, ωμά
• Συμβουλή για αλλαγή: έξω η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα προϊόντα από την καθημερινότητα
• Mental switch, education, power of now
• Μέσος όρος ύπνου 6 μιση ωρες – όσο λιγότερο ύπνο έχουμε, την επόμενη μέρα καίμε εως και 300 θερμίδες παραπάνω οπότε νιώθουμε κουρασμένοι και τρώμε παραπάνω
• Το στρες οδηγεί σε γρήγορο φαγητό
Συνιστώμενο Σωματικό Βάρος για ενήλικες
Ύψος(cm) |
Βάρος σε κιλά |
|
19-34 ετών |
>35 ετών |
|
152 | 44-58 | 49-63 |
154 | 46-60 | 50-65 |
157 | 47-62 | 52-67 |
159 | 48-64 | 54-69 |
162 | 50-66 | 55-71 |
164 | 52-68 | 57-73 |
167 | 53-70 | 59-76 |
170 | 55-73 | 61-78 |
172 | 57-74 | 63-81 |
175 | 58-77 | 64-83 |
177 | 60-79 | 66-85 |
180 | 62-81 | 68-88 |
183 | 63-83 | 70-90 |
185 | 65-86 | 72-93 |
188 | 67-88 | 74-95 |
190 | 69-91 | 76-98 |
193 | 71-93 | 78-101 |
195 | 73-96 | 80-103 |
198 | 74-98 | 83-106 |
200 | 76-101 | 86-109 |
Πηγή: National Institutes of Health, U.S. Department of Health and Human services, 2004